2.Elif Gizem AKKAYA Bilim ve Teknoloji Proje Sergisi

Etkinlik Yeri Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Etkinlik Başlangıç Tarihi 27.04.2018 09:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 27.04.2018 18:00
Etkinlik Açıklaması Uluslararası mühendislik topluluğu olan IEEE’nin Türkiye’deki üniversite öğrenci kollarının işbirliğinde gerçekleştirilen projeye Türk Hava Kurumu Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Proje; meslek lisesi öğrencilerinin mühendisliği tanıması ve tercih etmesine katkı sağlama amacı taşıyor. Proje için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuran ve gerekli izinleri alan öğrencilerimiz EGAP kapsamında farklı illerdeki üniversitelerin IEEE Öğrenci Kolları ile işbirliği halinde çalışmalarını yürütüyor.

MEB’in belirlediği liselere giden öğrenciler, hem üniversite eğitimleri ile ilgili bilgi veriyorlar hem de mühendisliğin çeşitli alanlarını öğrencilere sunumlarla tanıtıyorlar. Ayrıca proje dahilindeki illerde, o ildeki projeyi yöneten üniversite öğrencileri tarafından lise öğrencilerine basit düzeyde robotik, yazılım ve mühendisliğe giriş eğitimleri de danışman öğretmenler eşliğinde veriliyor. Bu eğitimlere, her liseden okul idaresinin belirlediği mühendisliğe ilgi duyan ve mühendisliğin farklı dallarını tanımak isteyen 15 öğrenci katılıyor.

Eğitimlerin ardından üniversite öğrencileri ile lise öğrencilerinin birlikte ürettiği projeler 28 Nisan 2017 tarihinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde “Elif Gizem AKKAYA Bilim ve Teknoloji Proje Sergisi” adıyla sergilenecek.