Uçurtma Atölyesi

Düzenleyen Bağımlılıkla Mücadele Kulübü
Etkinlik Türü Diğer (Atölye )
Etkinlik Yeri Bilim, Kültür ve Sanat Günleri Kapsamında
Etkinlik Başlangıç Tarihi 25.04.2019 10:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 25.04.2019 17:00
Etkinlik Açıklaması Bu etkinlik AYBU Bağımlılıkla Mücadele Kulübü, AYBU Psikoloji Kulübü ortaklığında ve Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir proje bazında sosyal destek sağlanan ailelerden seçilen 20 çocuğun özel izin ve danışman eğitimcileriyle birlikte AYBÜ’de misafir edilmesi planlanmaktadır.

Etkinlik iki bölümden oluşmaktadır: uçurtma atölyesi ve uçurtma şenliği. Etkinlikler ve atölyeler daha öncesinde uçurtma atölyesi etkinliğine katılmış ve adı geçen kulüplerden gönüllü kişiler tarafından yürütülecektir. Etkinliğin ilk bölümünde katılım gösterecek 20 dezavantajlı çocuk her birine atanan bir mentor ile uçurtmalarını, beraberce, yapacaklardır. Çocuklar uçurtmalarını yaptıktan sonra yüz boyama, top oynama/ ip atlama vb. etkinliklere de katılabileceklerdir. Hazır hale gelen uçurtmalar çocuklarla, mentorlarının yardımı ile göğe yükseltilecektir. Böylelikle Uçurtma Şenliği de başlamış olacaktır.

Çocukların yanı sıra dileyen AYBU öğrencileri de kendilerine uçurtma yapabilmek için bu atölyeye ve şenliğe katılabilecektir.

Etkinlik için 30 gönüllü çalışacaktır.

Etkinliğin Amacı

Bu etkinlik ile üniversite öğrencilerinin dezavantajlı gruplar ile birlikte vakit geçirmelerinin sağlanması, onlarla bir arada olarak etkileşimin arttırılması, dezavantajlı gruptaki çocukların özgüvenlerinin arttırılması amaçlanırken; aynı zamanda AYBU öğrencilerinin uçurtma yapım atölyelerinde kendi uçurtmalarını yaparak çocukluklarına dair kaybettikleri bir değeri gün yüzüne çıkarmak, onlara yine küçük şeylerden mutlu olabilmeyi hatırlatmak da amaçlanmaktadır.

Farklı renklerdeki uçurtmalar ile farklılıklara saygıyı, göğe yükselen uçurtmalarla da özgürlüğü/ bağımsızlığı temsil etmek amaçlanmaktadır.

Bu etkinlik ile;

Üniversite öğrencilerinin dezavantajlı gruplarla birlikte olarak inisiyatif almalarını teşvik etmek,

20 dezavantajlı çocuğun bir gün için üniversite ortamında farklı deneyimler elde etmesini sağlamak,

dezavantajlı çocukların kendilerine başarılı ve iyi huylu rol modeller edinmelerini sağlamak, geleceğe ve devam eden eğitim hayatına ilişkin motivasyonlarını arttırmak hedeflenmektedir.

Etkinliğin Akışı

Etkinlik AYBU Bilim, Kültür ve Sanat günlerinin ilk günü olan 25.04.2019 tarihinde, gün boyu olarak planlanmaktadır.

Uçurtma Atölyesi etkinliği sabah 10.00 civarında başlayacaktır. Öncelikle çocuklara uçurtmada kullanılan malzemeler tanıtılacak ve sonrasında hep beraber uçurtma yapımına geçilecektir. Atölyenin gün sonuna kadar sürmesi beklenmektedir.

Yapılan ilk uçurtmalarla birlikte 14.00 civarında uçurtmalar göğe yükseltilmeye başlanacaktır; böylece Uçurtma Şenliği etkinliği de başlamış olacaktır.

Bunlarla eş zamanlı olarak yüz boyama, top oynama, ip atlama vb. etkinlikler de çocuklar için hazır olacaktır.