Bilim Bahar Şenliği.

Düzenleyen Ötüken Fikir ve Araştırma Kulübü
Etkinlik Türü Diğer (Bilim ve Bahar şenlklerinde konser)
Etkinlik Yeri Şenliğin Gerçekleşeceği Konser Platformu
Etkinlik Başlangıç Tarihi 13.05.2015 17:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 13.05.2015 19:00
Etkinlik Açıklaması Bilim ve Bahar Şenliklerinin gerçekleşeği gün, platformda "Yemen Türküleri" Konulu bir konser verilecektir. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstidüsünün Tarih Ana Bilim Dalı Öğrencilerinden Çiğdem Erdoğan'ın, Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Yar. Doç. Sıddık Çalık'ın Danışmanlığında "Yemen Türkülerinin Türk Toplumu Üzerindeki Sosyo-Kültürel Etkileri" Başlıklı Tez Çalışmasına konu olan bazı yemen türkülerini seslendirecektir. Bu konsere ayrıca TRT halk müziği sanatcılarından Kubilay Dökmetaş ekibiyle iştirak edecektir. TRT müzik dairesi başklanlığın da müdür ve yemen türküleri üzerine repertuarı bulunan, müzisyen ve müzikolog olan Kubilay Dökmetaş 'la yaptığımız görüşmelerde üniversitemiz Rektörlüğünün TRT Genel Müdürlüğüne resmi müracatta bulunulması sonucunda başta kendisi olmak üzere gerekli sanatcı ve enstürman desteği sağlayabileceklerini ifade etmişlerdir.