Işık Dağı Yürüşü

Düzenleyen Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü
Etkinlik Türü Gezi
Etkinlik Yeri
Etkinlik Başlangıç Tarihi 30.12.2023 08:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 30.12.2023 21:30
Etkinlik Açıklaması AYBÜ DSK ETKİNLİK DUYURUSU: Işık Dağı Hiking 30 AralıkCumartesi



PROGRAM 30 Aralık

08.00 Etlik Batı Kampüsü önünden hareket

10.00 Alana Ulaşım gerekli hazırlıklar

16.00 Rotanın tamamlanması

19.00 Etlik Doğu Kampüsüne dönüş



PARKUR : Yağcı Hüseyin Köyü Işık Dağı (Ankara/Kızılcahamam)

ZORLUK DERECESİ : Orta, hafif iniş ve çıkışlar.

TEÇHİZAT : Ayak bileğini saran bir bot, Sırt çantası, termos, kışlık giysiler( mont, bere, atkı, eldiven, termal içlik.), baton(varsa), poşet veya normal tozluk. YEDEK KIYAFET ALMAYI UNUTMAYINIZ

İLETİŞİM : Burak Mithat Bayindir 05432684655





DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 1 - Doğa yürüyüşleri hayati riskler (kaza, kaybolma, hipodermi vb. ) içeren spor dalları arasında yer aldığından; katılımcılarımızdan sağlık sorunu olmayan, düzenli günlük yürüyüşler yapan, mevsimine uygun botu, kıyafeti ve malzemesi olanların riskleri de bilerek katılması önemlidir. Katılımcıların, sağlık durumları ile ilgili olarak doktora danışmaları ve kişisel ilaçlarını yanlarında bulundurmaları, yürüyüş öncesinde sağlık problemleri ve yürüyüş deneyimleri ile ilgili rehber ve arkadaşlarımıza bilgi vermeleri keyifli bir yürüyüş için önemlidir.

2 - Doğada katmanlar halinde giyinilmelidir. İç ve ara katmanlarda hafif, soluyabilen ve çabuk kuruyabilen malzemeden üretilmiş kıyafetler, dış katmanlarda ise su/rüzgar geçirmez özellikli malzemeler, ayakkabı olarak; bileği ve ayağı kavrayan, sağlam ve dişli tabanlı, su geçirmez ve nefes alabilir botlar tercih edilmelidir.

3 - Yürüyüş sırası; “Rehber - en yavaş veya acemi kişi - grubun geri kalanı - en deneyimli kişi veya artçı ” sıralaması şeklindedir. Bu sıra bozulmamalı, rehber geçilmemeli ve artçının arkasında kalınmamalıdır. Mümkün olduğu kadar tek sıra halinde yürünmelidir. Eğer tuvalet vb. çeşitli sebeplerle sıradan ayrılınacak ise mutlaka rehber veya artçıya haber verilmelidir. Su içmek, ufak bir şeyler atıştırmak ve kıyafet değiştirmek için molalar genelde 5 dakikalık sürelerde verilir. Öğlen yemeği molası ise ortalama 1 saat sürelidir.

4- Mevsime ve parkura göre değişmekle birlikte en az 1,5-2 litre su getirmelidir. Atıştırmalık olarak fındık, fıstık, badem, kuru üzüm-incir-kayısı vb. kolay taşınabilir ve enerji veren kuru yemişlerden, öğlen yemeği için ise çeşitli sandviçler ve meyvelerden faydalanılabilir. Bunlara ek olarak kışın kendinize yetecek büyüklükte bir termos ile sıcak su ve/veya çay-kahve getirmek keyfinizi artırabilir.

5- Doğadan sadece fotoğraf alın ve sadece ayak izi ile stresinizi bırakın. Doğaya hiçbir şekilde çöp bırakılmamalıdır. Tuvalet ihtiyaçları olabildiğince doğal su kaynaklarından uzak alanlarda giderilmelidir.

6- Yanınızda bulunması önerilen diğer malzemeler: Düdük, çakı, ateş başlatıcı malzeme (çakmak, kibrit vs.), yara bandı, düdük, kafa lambası, güneş kremi, kişisel ilaç ve ilkyardım malzemeleri, büyük boy bir çöp torbası (genellikle gidilen yerlerde çevre temizliği için), kağıt peçete ve ıslak mendil.

7- Dikkat edilmesi gereken diğer kurallar: Doğada dikkat ve düşünceler yürüyüşe ve bulunulan ortama odaklanmalıdır. Adımlar özenli, dikkatli ve kararlı, temponuz ve nefesiniz ise dengeli olmalıdır. Eller cepte veya el ele tutuşarak yürünmemeli, gereksiz yere bağırılmamalı ve yüksek sesle konuşulmamalıdır. Oraların gerçek sahibi vahşi hayvanları rahatsız etmemek ve misafir olduğumuzu unutmamamız gerekir. Rehberin ve diğer görevlilerin uyarılarına kesinlikle uyulmalıdır. Gruptan kopup kaybolma durumlarında; kaybolduğunuzu anladığınız son noktaya gidilmeli ve o noktada beklenilmelidir. Aramalara kaybolan kişinin en son görüldüğü noktadan başlanacaktır.

8- Programlarımızda, katılımcı arkadaşlarımızın hizmet beklentisi ve konfor arayışında olmamaları, grup uyumuna azami özen göstermeleri zorunludur. Programlarımız profesyonel tur kapsamında değildir, grubumuz bir gönüllük ve arkadaşlık grubudur.