İlahiyat Öğrencilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Öğrenci Kongresi

Düzenleyen AYBÜ İslami İlimliler Topluluğu
Etkinlik Türü Diğer (Öğrenci Kongresi)
Etkinlik Yeri Esenboğa Yerleşkesi 15 Temmuz Konferans Salonu
Etkinlik Başlangıç Tarihi 26.04.2024 09:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 27.04.2024 17:00
Etkinlik Açıklaması Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi "AYBÜ İslami İlimliler Topluluğu" olarak "İlahiyat Öğrencilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu bir öğenci kongresi düzenlemek istiyoruz. Bu kongreye Türkiye'deki İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerden birer temsilcinin katılmasını planlıyoruz. Bu kongre sonunda tespit edilecek sorunlar ve çözüm önerilerinin AYBÜ Rektörlüğü vasıtasıyla hem İlahiyat programı olan diğer Üniversitelere hem de Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına arz edilmesini istiyoruz. Bu yolla İlahiyat öğrencilerinin karşılaştıkları sorunları kolayca aşarak başarılı bir eğitim süreci geçirmelerini ve arzu ettikleri istihdam imkanlarına kavuşmalarını amaçlıyoruz. Bu kongre süreçlerinde AYBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığının bize destek vermesini istiyoruz. Organizasyon giderlerini karşılamada Üniversitemizin sağlayacağı imkanlara ek olarak bu tür faaliyetleri destekleyen resmi kurum ve kuruluşlardan da destek talep edilecektir.