100. Yılın Eseri

Düzenleyen Sanat ve Tasarım Topluluğu
Etkinlik Türü Diğer (100. Yıl için Sanat Çalışması)
Etkinlik Yeri
Etkinlik Başlangıç Tarihi 30.10.2023 14:15
Etkinlik Bitiş Tarihi 10.11.2023 14:20
Etkinlik Açıklaması Cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve “Sanat ve Tasarım Topluluğu” öğrenci ve üyelerinin katılımlarıyla 97 parçadan ve 100 sanatçıdan oluşan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı çalışması yapılacaktır. Proje Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ankara Mamak Gençlik Merkezi tarafından desteklenmektedir. 100. yıl çalışmasının 97 parçadan oluşması planlanmaktadır. 81 ilimizin yer alacağı çalışmada 72 ilimiz 30cm x30cm boyutlarında dijital olarak çalışılacaktır. Diğer 8 ilimiz milli mücadele illeri olması sebebiyle 30cm x 82,5 cm boyutlarında diğer illerden büyük boyutlarda çalışılarak cumhuriyetimizin kuruluşundaki önemleri ön plana çıkartılacaktır. Son olarak Ankara’nın cumhuriyetimizin başkenti olması sebebiyle 90cm x 60cm boyutlarında çalışılarak başkentin önemi vurgulanacaktır. Türk Bayrağımız 16 farklı 30cm x 30cm boyutlarında ortada ay ve yıldız olacak, çevresinde Türk motif ve desenlerinin kırmızı renkle çalışılarak ortaya eser çıkartılması hem geçmişte olan güçlü bağımızı hem de cumhuriyetimizi simgeleyecektir. Türk bayrağı da 90cm x 60cm boyutlarında olacak bu sayede bayrak kanununun gerekliliğini de karşılayacaktır. 90cm x 60cm olan Türk bayrağı ve Başkent Ankara’nın ortasında 90cm x 30cm olacak şekilde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü simgelemesi bir çift mavi göz çalışılarak kurucumuzun eserde görünür şekilde olması sağlanacaktır. Bayrağımızın 16 farklı parçadan oluşması 16 bağımsız Türk devletini, 100 sanatçı ve 97 parçanın ayrı olması ve eserin sonradan birleştirilmesi farklılıklara rağmen birlik içinde olan ülkemizi simgeleyecektir. Eserler birleştiğinde 330cm x 300cm olması amaçlanmaktadır.