Odak Kitap Kulübü / Cumhuriyetin 100. Yılı Okumaları

Düzenleyen Hür Fikirler Kulübü
Etkinlik Türü Diğer (Kitap Kulübü)
Etkinlik Yeri Üniversite
Etkinlik Başlangıç Tarihi 16.10.2023 14:30
Etkinlik Bitiş Tarihi 29.10.2023 14:25
Etkinlik Açıklaması Odak Kitap Kulübü / Cumhuriyetin 100. Yılı Okumaları

Hür Fikirler Kulübü olarak hayata geçirdiğimiz Odak Okuma Kulübü’nde, hukuka ilişkin okumalar yapılmasını amaçlıyoruz. Çok kalabalık bir etkinlik hayata geçirdiğimizde katılan çoğu kişi, daha sonrasında motivasyonunu kaybedip ayrıldığı için ve tüm fikirlere saygılı tartışma ortamı sağlamak istediğimiz için butik bir etkinlik hayata geçirmek istedik. Toplamda 12 üye ve moderatörden oluşacak.

Haftalık belirlenecek makaleler üyelerle paylaşılacak. Okuma konuları ve makaleler moderatör tarafından, gerektiğinde üyelerin görüşünü alınarak titizlikle seçilecek. Üyelerden okumaları tamamlamaları beklenecek. Kulüp haftanın uygun bir gününde okul ortamında, çevrim içi veya başka bir mekanda toplanılarak gerçekleştirilecek. Üyeler söz alarak kitaplar/makaleler hakkında görüşlerini ve neler öğrendiklerini belirtirlenecek. Toplantıda karşılıklı sorular sorularak ve saygılı tartışma ortamında öğrenilenler pekiştirilecek. Toplantı sona erince yeni haftanın okumalarına başlanır ve süreç tekrar eder.

Ayrıca süreç içerisinde seçtiğimiz konularda hocalarımızın da bize öncülük etmesini isteyeceğiz.

Bu ay, cumhuriyetimizin 100. yılı hasebiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan önemli hukuki gelişmeleri tartışacağız. Ay boyunca her hafta cumhuriyetin 25 yıllık periyotlarındaki öne çıkan hukuki başlıklar hakkında makaleler okuyacağız.