ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ AYBÜ 3. GÜN

Düzenleyen Genç KIZILAY Kulübü
Etkinlik Türü Diğer (ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ PROJESİ)
Etkinlik Yeri Esenboğa Kampüsü (Ağaç Dikim Alanı- Okulun Belirlediği Konferans Salonu)
Etkinlik Başlangıç Tarihi 14.12.2023 10:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 14.12.2023 14:00
Etkinlik Açıklaması PROJENİN AMAÇLARI:

Bu projenin temel ilkesi üniversite bölgesinde bulunan dezavantajlı okullarda öğrenim gören başarılı ve okulda örnek gösterilen öğrencilerin, geleceğin bilim insanlarının

üniversite atmosferini tatmalarını sağlayarak ufuklarına yeni pencereler açmaktır.

Diğer birçok okullara kıyasla dezavantajlı olan ancak başarılı öğrencileri bir araya getirerek

üniversitenin sosyal ve bilimsel ortamını gözlemlemeleri amaçlanmaktadır

Öğrencilerimizin; yardımlaşma, öğrenme, doğa sevgisi ve Kızılaycılık duygularını pekiştirerek güçlendirmek.

2. PROJENİN HEDEF KİTLESİ:

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki okullarda öğrenim gören ve kendi kademesinde başarılı 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 30 öğrenci.

PROJENİN İŞLEYİŞİ, FAALİYETLER VE ÇALIŞMA TAKVİMİ

Proje bünyesine katılmak isteyen öğrenci velilerine bilgilendirme yapılıp yazılı onayları alınacak.

Öğrencilerimizin yanlarında Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek öğretmenler ile beraber hareket edilecek.

Üniversitemize misafir olan değerli öğrenci ve öğretmenlerimizin yemek ihtiyaçları Ankara

Yıldırım Beyazıt üniversitesi tarafından okulun yemekhanesinden sağlanacaktır.

Çocuk Üniversitesi AYBÜ projemizde öğrencilerimizi 3 gün boyunca üniversite bünyelerinde ağırlamak üzere 12-13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Çubuk Atatürk meydanından belirtilen

saatlerde otobüs kalkacak ve belirtilen saatlerde öğrenciler geri getirilecek.

Program akışı aşağıdaki gibidir:

1.

Gün: AYBÜ ÇUBUK YERLEŞKESİ 10.00-14.00

Öğrencilerimizi üniversitenin doğa ile iç içe olan çubuk kampüsünde ağırlayarak

burada bulunan atçılık bölümü öğretim görevlileri ile öğrencilerimiz atlara binerek keyifli ve

eğlenceli vakit geçirmeleri planlanmaktadır. Aynı gün okulumuzun yine Çubuk kampüsünde bulunan

itfaiye bölümü öğretim görevlileri ile öğrencilere afet bilinci oluşturacak etkinlikler yapılacak.

2.

Gün: AYBÜ 15 TEMMUZ ŞEHİTLER (ETLİK-BATI) YERLEŞKESİ 10.00-14.00

Projenin bu kısmında öğrencileri 15 Temmuz Şehitler (Etlik-Batı) Yerleşkesi’nde ağırlayacağız. Hukuk fakültesi hocamızdan öğrencilere Çocuk Hakları ile ilgili bir sunum yapmasının ardından öğrencilerin ilgisini çekecek merkez laboratuvarında vakit geçireceğiz. Mikroskoplar ve maketler eşliğinde meraklarına ışık tutacağız.

3.

Gün: AYBÜ ESENBOĞA YERLEŞKESİ 10.00-14.00

Projemizin son gününde öğrencileri Esenboğa kampüsümüzde ağırlayarak kampüs hayatını

görmelerini sağlayacağız. Öğrencilerle üniversite yerleşkesinde bulunan ağaçlandırma bölgesine ağaç dikerek kampüsümüze bir hatıra bırakacağız. Günü öğrencilerimize bu güzel proje sonucunda diploma vererek sonlandıracağız.

**PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BİRİMLERLE GÖRÜŞMELERİMİZİ SAĞLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ**