Genç Türkologlar Semineri

Düzenleyen Kaşgarlı Mahmud Düşünce Topluluğu
Etkinlik Türü Diğer (Seminer)
Etkinlik Yeri
Etkinlik Başlangıç Tarihi 21.12.2023 09:00
Etkinlik Bitiş Tarihi 21.12.2023 17:00
Etkinlik Açıklaması Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birlikteliğinde "4. Genç Türkologlar Semineri" Başkent Üniversitesi Bağlıca yerleşkesinde gerçekleşecektir. 21 Aralık perşembe günü Başkent Üniversitesi Konferans salonunda yüzyüze oturumlar yapılacaktır. 22 Aralık Cuma günü de çevirimiçi (zoom) üzerinden oturumlar devam edecektir. Yer ve teknik alt yapısını Başkent Üniversitesi karşılayacaktır. Sabah açılış oturumunda Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'ın ve hocamız Prof. Dr. Akartürk Karahan'ın açılış konuşmaları olacak, ardından Lisans ve Lisansüstü öğrencilerin sunumları gerçekleşecektir. Oturumlarda Üniversitemiz hocalarından Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Prof. Dr. Akartürk Karahan, Doç. Dr. Yaşar Tokay, Dr. Öğretim Üyesi Nurdan Besli ve Dr. Öğretim Üyesi Ceren Selvi oturum başkanı olacaktır. Sunum yapacak öğrencilerin yarısı AYBÜ öğrencilerinden oluşmaktadır. Diğer yarısı da Başkent, Hacettepe, Hacı Bayram Veli Üniversitelerinden katılan öğrencilerden oluşmaktadır. Gün boyunca 10 öğrenci görevli olarak seminerlerde bulunacaktır. 5 görevli öğrenci Başkent Üniversitesinden, 5 görevli öğrenci de Kulübümüz öğrencilerinden olacak. Üniversitemiz TDE Bölümüyle Başkent Ün. TDE Bölümünün ortaklaşa düzenlediği bu etkinliğe Üniversitemiz SKS biriminin destek vermesi önem arz etmektedir.